Playstation 5 Pro

Станаха известни характеристиките на подобрената версия на PlayStation 5 а именно Pro версията.

PS 5 Pro ще получи AMD XDNA 2 невронен процесор и 16 GB памет.

Подобрена версия на игровата конзола PlayStation 5 Pro ще получи процесор с видеоускорител AMD, базиран на архитектурата Zen2, наречен Viola. Честотата на процесора ще бъде 4,4 GHz, докато за сегашната PS5 тази цифра е 3,5 GHz. В допълнение, PS5 Pro ще бъде оборудван с невронен процесор AMD XDNA2, отговорен за мащабирането на съдържанието. Той ще осигурява предаване на изображение в 4K резолюция при 30 кадъра в секунда. Предполага се, че новата конзола ще получи 16 GB GDDR6 RAM. Това почти ще утрои неговата производителност – от 10,28 на 28,67 терафлопа.

Според журналисти Sony ще представи PS5 Pro на обществеността през септември 2024 г. Конзолата трябва да се появи по рафтовете на магазините няколко месеца по-късно.
През септември беше пуснат основен ъпдейт за PlayStation 5, благодарение на който конзолата получи нови функции, свързани с използването на втори контролер DualSense и възпроизвеждане на 3D аудио. В допълнение, възможностите за комуникация с други играчи са разширени. Играчите вече имат възможност да активират обратна връзка, когато използват менюто. Има и поддръжка за външни дискове до 8 TB.

PlayStation 5 беше представена през ноември 2020 г.

Конзолата се представяше добре, но вече е на повече от три години и това се отразява на интереса на потребителите. Миналата седмица Sony дори намали прогнозите си за продажбите на PS5 за фискалната година, която приключва на 25-ти март т.г. Японският гигант първоначално прогнозираше 25 млн. продажби за фискалната година, но ревизира прогнозата до 21 млн. броя. Освен това допълни, че очаква плавният спад да продължи и през следващата фискална година. Освен това Sony ще иска разполага с чудесен хардуер, който да е готов за GTA VI, която идва през 2025 г. и ще е сериозен стимул за цялата индустрия“.

Skull and Bones Ревю

Посетете нашата Facebook страница, там може да зададете своите въпроси и да получите компетентни отговори по теми свързани с компютърни услуги