Проблеми на PS5 и техните решения

Проблеми на PS5 и техните решения

Още в първия ден от пускането на PS5, на 12 ноември, стана известно за първите проблеми с нея.

Факт е, че конзолата дава грешка при пускане на PS5 в режим на готовност, докато има включена  игра, като Marvel’s Spider-Man Remastered.

Този бъг кара играта да  „възстановява базата“, но понякога процесът завършва с черен екран и след това конзолата трябва да се рестартира с помощта на бутона. Но е възможно и повече да не стартира и да трябва да се носи в сервиз. От всичко това заключаваме, че в момента все още не си струва да използвате режима на готовност. Най-добре е да изключите напълно конзолата след игра.

Появиха се съобщения, че PlayStation 5 може да даде грешка, която пречи на изтеглянето на софтуер от интернет.  При включване конзолата започва изтегляне на поради грешка изтеглянето остава на опашката и не може да бъде премахнато от нея, което довежда до замръзване на системата. Единственото решение на проблема в момента е нулирането на PS5 до фабричните настройки, което е изключително неприятно и коства време и усилия.

Проблеми на PS5 и техните решения

Също така много потребители се оплакват от прекомерен шум от конзолата. Освен това този шум изглежда не е свързан с вентилатора, който го охлажда.  Това бръмчене не се среща във всички конзоли, а само в някои. 

Това са най-сериозните грешки, които се срещат на PS5, но има и по-малки, но и неприятни. Проблеми при свързването с PlayStation Network, както и при изтеглянето на игри – добре, най-вероятно има проблеми поради голямото натоварване на сървърите, тъй като толкова много хора искат да изтеглят или актуализират игри, това ще премине с времето.

При рестартиране конзолата замръзва на екрана за рестартиране. Лекува се най-вероятно чрез рестартиране с помощта на бутона на кутията.

Някои потребители имат спад в производителността след включване на PS5. Тук най-вероятно е виновна променливата честота на процесора и мисля, че това ще бъде поправено от фърмуера.

Използването на USB портовете на гърба на конзолата и свързването на LAN кабел за данни може да доведе до срив на PS5. Но това е неприятен момент. Именно LAN кабелът дава максимална скорост на изтегляне. Използването на WI-Fi и само USB портове в предната част на конзолата ще отнеме известно време. Ако имате такъв бъг, тогава той се оправя чрез нулиране до фабричните настройки.

PS4 игрите няма да работят на PS5. На конзолата пише, че тези игри са регистрирани като „невъзможни за игра“ и предлага да ги закупите в PS Store. Ако срещнете такъв бъг, тогава не се тревожете, все още има обратна съвместимост, просто не работи правилно. 

Каква е разликата Standard vs Digital

Ако имате въпроси можете да ги зададете в Нашата група и страница във фейсбук playstation5.bg