Защо PS5 прегрява?

Sony PlayStation 5 или просто PS5 е една от най-добрите конзоли за игри в момента. Тя е оборудвана с по-мощни вътрешни компоненти, включително много бързо SSD , което му позволява да зарежда по-големи игри и да го прави по-бързо. Въпреки това, PlayStation 5 не е напълно неуязвим за проблеми с производителността.

Тъй като по-новите игри стават все по тежки, конзолата може да работи по усилено от обикновено и да прегрява по бързо. Въпреки това, част от това нагряване е нормално, прекомерното нагряване може да е признак за други проблеми. Ето по-задълбочен поглед върху най-честите проблеми при прегряване на Sony PlayStation 5.

1. Нормално ли е PS5 да топли?
2. Може ли прегряването да повреди моя PS5?
3. Защо моята PS5 прегрява?
4. Колко време можете да играете на PS5, преди да започне да загрява?

1. Нормално ли е PS5 да се нагрява?

Краткият отговор е да. Подобно на повечето лаптопи и настолни компютри за игри, конзоли като Sony PS5 също ще се нагряват, когато работят. Температура от 65 градуса по Целзий до 75 градуса по Целзий се счита за нормална. Въпреки това, при допълнително натоварване (дълги игрови сесии, прекомерна стайна температура и т.н.) конзолата може дори да стане по-гореща от 100 градуса по Целзий.

2. Може ли прегряването да повреди моя PS5?

Както бе споменато по-горе, ако температурата на вашия PS5 се движи около очаквания диапазон, тогава е малко вероятно той да се повреди. Повечето съвременни игрови конзоли и други системи са проектирани да се справят с този вид топлина по време на употреба. PS5 разполага и с функция за термично изключване, която автоматично ще изключи захранването на системата, ако стане твърде горещо, преди да се причини повреда.

Това също е вашият основен симптом за прегряване. Редовното, спонтанно изключване на вашия PS5 може да означава, че той често прегрява. Така че да, въпреки че прегряването няма да повреди директно вашата конзола, то ще накара вашата PS5 да се изключва често.

3. Защо моята PS5 прегрява?

Има три основни причини, поради които вашата PlayStation може да прегрява. Първият е неподходящото позициониране. Ако вашият PS5 е поставен твърде близо до стените, рафтовете или други уреди, които могат да блокират въздушния му поток или да добавят допълнителна топлина към PS5, конзолата вероятно ще се нагрее по-бързо.

Втората възможност е неизправност на вентилаторите. PS5 е конзола с въздушно охлаждане и разчита на радиатор и вътрешни вентилатори за охлаждане на системата по време на игри. Всякакъв вид повреда в тези вентилатори би означавала, че топлината, генерирана вътре в компонентите, не може да бъде освободена навън, причинявайки прегряване на конзолата и в крайна сметка изключване.

Третата възможност за прегряване може да бъде натрупване на прах върху вентилаторите. Когато прах или други частици като козина от домашни любимци се съберат върху вътрешните компоненти на вашия PS5 с течение на времето, това може да блокира движението на вентилаторите и да ги накара да забавят. Може също така да покрие повърхността на радиатора, предотвратявайки отделянето на топлина, както се предполага.

4. Колко време можете да играете на PS5, преди да започне да загрява?

Въпреки интегрираните си вентилатори, PS5 няма да може да изтласка топлината ефективно по време на наистина дълги игрови сесии. Защото след определен момент конзолата ще започне да генерира топлина по-бързо, отколкото вентилаторите могат да изтласкат. Една чиста и добре поддържана PlayStation 5 може да е в състояние да играе четири-пет часа. Преди да започне да се нагрява твърде много и да задейства автоматично изключване. Тези часове обаче може също да варират в зависимост от играта, която играете.

В случай, че конзолата ви прегрява системно помислете дали да не я занесете най-близкия сервиз, за да я прегледат.

Helldivers 2

Посетете нашата Facebook страница, там може да зададете своите въпроси и да получите компетентни отговори по теми свързани с компютърни услуги