PS5 Pro е ненужен

PS5 Pro е ненужен. Все още никой не е използвал пълния потенциал на PS5

Напоследък можете да чуете все повече и повече за появата на по-мощна версия на PlayStation 5.

След предишното поколение, тя вероятно ще вземе името PS5 Pro и въз основа на подобна архитектура ще предложи повече мощност от своят “голям брат“.

Четейки слухове, много от нас се питат: наистина ли имаме нужда от PS5 Pro в близко бъдеще? Отговорът зависи преди всичко от това колко време отделяме на хобито си и колко очакваме от видеоигрите.

В самото начало трябва да си кажете едно – никой все още не е използвал пълния потенциал на PS5 (подобно е положението и в случая с Xbox Series X). В конзолата има много мощност, което беше показано добре от Guerrilla Games, като обслужва технически изчистения Horizon Forbidden West.

Тук си струва да припомним, че блестящото пътуване през Забранения Запад на всяка крачка беше възможно в два графични режима.

Първият от тях, производителността, ви позволява да се насладите на играта при 60 кадъра в секунда (тази стойност се поддържаше през повечето време, а минималните спадове се усещат само по време на кът сцените) при резолюция 1800p. Много задоволителен резултат, но можете да забравите за 4K и 60 FPS, за които много разработчици и създатели на конзоли от девето поколение сигнализират.

PS5 Pro е ненужен

Guerrilla Games разбира се, не са забравили за хората които дават приоритет на графиката. Имайки предвид тях беше създаден качествен режим, който ви позволява да играете в 4K при 30 кадъра в секунда. Въз основа на технически анализи и собствен опит може смело да се каже, че тази опция е по-стабилна защото тези 30 FPS никога не падат под тази стойност.

Уменията на разработчиците които успяха да оптимизират своя продукт. Като преди това задълбочиха познанията си за системите и архитектурата, които използват за създаване на игри за устройства на Sony. Но това не е всичко тъй като стабилните 30 кадъра в секунда при 4K също показват. Че нямаше недостиг на мощност в PS5 в противен случай играчите, използващи режима за качество. Ще трябва да се справят със спада на скоростта.

PS4 Хакване

Ако имате въпроси можете да ги зададете в Нашата група и страница във фейсбук playstation5.bg