PS5 джойстик X не работи

Бутон X на контролера започна да не работи. Вие сте геймър и се борите с дефектен бутон X на вашия контролер. Тогава сте на правилната страница. Очевидно бутонът X е един от най-често използваните бутони на PS5 контролер и ако не работи, това може да бъде голяма пречка.

PS5 джойстик X не работи

Има няколко причини, поради които това може да се случи.

Това може да се дължи на софтуерен проблем, мръсотия в контролера, физическа повреда на бутона или контролера или дори ниски нива на батерията.

1. Проверете/почистете своя контролер DualSense.

Първата и най-проста стъпка за отстраняване на неизправности, която трябва да опитате. Когато бутонът X на вашия PS5 контролер не работи, е да проверите и почистите контролера. С течение на времето бутоните на вашия контролер могат да се замърсят или задръстят, което може да спре работата им . Мръсотия и прах също могат да се натрупат върху повърхността на бутона, което го кара да залепне или да спре да реагира. Ако бутонът е заседнал, опитайте леко да го натиснете няколко пъти, за да видите дали това ще го освободи. След като приключите с почистването на вашия контролер, включете го отново и го включете, за да видите дали бутонът X вече работи.

2. Заредете вашия PS5 контролер

Втората стъпка за отстраняване на неизправности, която трябва да опитате, когато бутонът X не работи на вашия PS5 контролер, е да заредите вашия контролер. Ниското ниво на батерията може да доведе до спиране на реакцията на бутоните на вашия контролер. Затова е важно да се уверите, че вашият контролер е напълно зареден, преди да преминете към следващата стъпка.

PS5 джойстик X не работи

Ако продължите да имате проблеми с бутона X, свържете се с нас ние ще го поправим.

Защо моята PS5 не се включва?

Посетете нашата Facebook страница, там може да зададете своите въпроси и да получите компетентни отговори по теми свързани с компютърни услуги