PS5 analog drift

Дизайнът на контролерите до голяма степен остава същият през последните 20 години. D-pad, два аналогови стика, четири бутона от ляво и четири бутона от дясно. Продължават да съществува от първия DualShock на PlayStation, чак до DualSense на съвременната PS5. Както и различни контролери за Xbox и Nintendo.

Какво причинява дрифта?

Голям проблем на игралната технология, отклонението на контролера е резултат от износване или замърсяване на потенциометъра на вашия аналогов стик. Почти всички контролери, които използват потенциометри. Ще се повредят рано или късно и ще трябва да бъдат подменени с разпояване и запояване на нов към платката.

PS5 analog drift

Дрифтът на контролера на PS5 е разочароващ проблем, който може да направи някои игри на PlayStation невъзможни за игра.

Според анализа на геймплея на повечето игри, износването може да дойде при около 400 часа игра, преди експлоатационният живот на частите на джойстика да бъде надвишен. Това обаче ще варира в зависимост от типовете играни игри.
Това означава, че ако PS5 играч използва своята конзола за два часа на ден, той технически би надвишил очакваната продължителност на работа на своя контролер в рамките на седем месеца. Износването на потенциометъра, причинено от обща употреба, е най-голямата причина за отклонението на джойстика. Това е същото твърдение, направено в различните групови съдебни искове .
Ако изпитвате отклонение имате две възможности да поправите проблема, поправете го сами или чрез опитен техник, ако все още е в гаранция можете да изпратите контролера на производителя да го поправи.

PS5 analog drift

Странно е, че производителите на конзоли не смятат аналозите за консумативи и не ги проектират така, че да се сменят лесно от потребителя.

А са направени възможно най сложно за ремонт чрез разпояване и запояване към основната платка.

Mortal Kombat 1 Ревю PS5

Ако имате въпроси можете да ги зададете в Нашата група и страница във фейсбук playstation5.bg