Новият PS 5 Slim

Новият PS 5 Slim

След някои предишни изтичания, Sony официално обяви нова, по-елегантна версия на PlayStation 5. По-малката конзола излиза през ноември и ще има същите спецификации като настоящите конзоли PS5, които вече са в магазините.

Вчера Sony разкри подробности и изображения на два нови по-тънки модела PS5, които в крайна сметка ще заменят настоящите версии на популярната конзола.

Какво е различното в този нов PS5?

Според Sony, новият PS5 е „намалил обема си с повече от 30%“ и очевидно също ще тежи по-малко. Този път има четири отделни панела на капака, които могат да бъдат премахнати и сменени, като горните панели имат лъскаво покритие, а долните панели остават матови, както при сегашния PS5.

Миналата година се появиха слухове, че Sony ще предложи нова версия на PS5, която ще ви позволи да добавите дисково устройство. Тази подробност беше подкрепена от изтекла информация. И изображения на нов по-малък PS5, който се появи в мрежата през август. Тези слухове (и изтеклите снимки) изглежда са автентични. Тъй като Sony потвърди днес, че хората, които купуват новият по-тънък PS5 digigtal edition, могат по-късно да добавят Blu-ray дисково устройство. Тази отделна добавка ще струва естествено допълнителни средства. Което ще я направи по-скъпа от закупуването на нов PS5 с предварително инсталирано дисково устройство.

Новият PS 5 Slim

Тънкият PS5 ще се предлага с 1TB място за съхранение, увеличение спрямо само 800 GB, налични в старите модели. Това изглежда е единствената истинска разлика в машината. Така че не очаквайте подобен на PS4 Pro ъпгрейд на PS5 с този нов по-тънък вариант.

Отбелязано в публикацията в блога на Sony казва, че тази нова версия на PS5 ще стане единственият наличен модел, „след като запасите от текущия модел PS5 бъдат изчерпани“.

Новата PS5 стартира през ноември.

Компютърна диагностика

Ако имате въпроси можете да ги зададете в Нашата група и страница във фейсбук playstation5.bg