Защо Fifa не се казва вече Fifa?

Fifa не се казва Fifa

Въпреки огромния успех на серията FIFA на EA Sports.

Която доминира в жанра футболни игри през последните три десетилетия и е продала над 325 милиона копия към 2021 EA реши да не пуска FIFA 24 през 2023 г. Това решение повдига въпроси относно липса на дългоочакваната част от франчайзинг, който постоянно постига забележителна популярност и продажби.

Смяната на марката FIFA доведе до разработването на нова серия футболни игри, наречена EA Sports FC. Скорошни изтичания предполагат, че встъпителната част от тази поредица вероятно ще бъде озаглавена EA FC 24. Решението за преминаване от франчайза на FIFA беше официално обявено миналата година. Сигнализирайки края на дългогодишното 30-годишно партньорство между EA и международния ръководен орган на футболната асоциация.

С потвърждението за разделянето както от EA така и FIFA признаха, че FIFA 23 ще бъде последното заглавие, пуснато в рамките на серията EA Sports FIFA. Тъй като играта наближава края на жизнения си цикъл, EA вече започна да измества фокуса си от FIFA 23. Нейните социални канали вече показват на видно място актуализации и информация, свързани с предстоящия EA FC 24, което показва намерението на компанията да се дистанцира от предишната Брандиране FIFA.

Ще има ли FIFA игри от EA Sports в бъдеще?

Fifa не се казва Fifa

След партньорство от три десетилетия FIFA и EA решиха да прекратят отношенията си. Когато издателят избра да не продължи да лицензира марката FIFA, цитирайки нежелание да „плаща премия“ за лиценза. В отговор на решението на EA, FIFA обяви свои собствени планове за разработване и пускане на собствена игра.

Разкриване на трейлър на EA Sports FC 24
EA Sports подразниха феновете си с трейлър за геймплей за първи път след обявяването на новата им игра. Те разкриха нови функции в играта, както и съдържанието, което да очаквате от различните режими на игра.

PS5 се изключва и спира

Ако имате въпроси можете да ги зададете в Нашата група и страница във фейсбук playstation5.bg