Джойстика и аналога дрифти

Джойстика и аналога дрифти

След пускането на PS5 собствениците на конзолата са забелязали неприятен дефект с контролера DualSense. Подобно на DualShock 4, доставен с PS4, контролерът на PS5 изглежда страда от отклонение.
Какво е DualSense Drift?

Дрйфт DualSense възниква, когато PS5 регистрира движение, въпреки че играчът не докосва контролера.

Така например вашият герой може да се движи във Fortnite, въпреки че всъщност не докосвате стиковете.
По същество сензорите на джойстика преждевременно се износват. За съжаление, разглобяването на контролера е задължително тъй като износването е неизбежно.

Никой не иска да даде 160.лв за друг контролер, ако новият му се повреди след няколко месеца. За щастие можете да го донесете или изпратите за ремонт и той отново ще бъде като нов.

Така че, ако изпитвате леко отклонение на DualSense надясно на десния стик, можете да увеличите размера на мъртвата зона/входящия праг на този стик. Това означава, че контролерът няма да регистрира движение, докато не избутате пръчката от прага му.
За съжаление, това не е опция на системно ниво, което е изненадващо, тъй като това би било сравнително лесно решение за Sony. Може да включи това в актуализация на контролера и конзолата, така че да можете да промените мъртвата зона от главното меню на контролера. Това може да направи хората по-щастливи за по-дълго време и би осигурило поне временно решение.

Джойстика и аналога дрифти

Ако никога не почиствате вашите контролери, наистина трябва да започнете да го правите.

Помислете за това, когато играете, ръцете ви се потят. Това оставя остатъци по целия контролер. Той влиза в жлебовете, под спусъците, под бутоните и почти навсякъде другаде, където има вдлъбнатина.

Въпреки че отклонението на контролера на PlayStation 5 се дължи предимно на хардуерни проблеми, вие все пак можете да изключите всички потенциални софтуерни проблеми, които може да са причина за проблема. Нулирайте вашия контролер DualSense. За това ще ви трябва кламер или безопасна игла.

В заключение вероятно Вашият контролер ще продължи да има проблеми защото е необходима смяна на аналоговият стик, той трябва да се разпой от платката и да се запой нов, това решава проблема и джойстика става като нов.

Домашни и бизнес мрежи

Ако имате въпроси можете да ги зададете в Нашата група и страница във фейсбук playstation5.bg